Gravad äggula har blivit alltmer populärt den senaste tiden - och vi förstår varför! Det är lätt att göra och ger en umamismak som påminner om parmesan. Perfekt smakhöjare till en krämig pasta eller sommarsallad!

Gravad äggula - 6 enkla steg!
Du behöver
2 dl strösocker
2 dl salt
4 äggulor
Gör såhär
1. Blanda socker och salt. Strö sedan ut hälften av blandningen i en form.
2. Gör fördjupningar i blandningen och lägg ner en äggula i varje.
3. Strö försiktigt över resten av salt-och sockerblandningen. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp i fyra dagar.
Gravning klar, nu är det dags att torka gulorna!
4. Sätt ugnen på 80 grader.
5. Borsta bort blandningen och skölj försiktigt gulorna med kallt vatten. Torka varsamt av med hushållspapper
6. Lägg gulorna mitt i ugnen på ett bit bakplåtspapper. Låt torka i cirka 2 timmar (tills de är helt torra).
Klart! Nu har du gravade äggulor som håller upp till en månad. Förvara dem i kylen i en lufttät förpackning. Tips: om du inte har användning för de överblivna äggvitorna vid gravningstillfället så går det finfint att frysa in dem i en istärningslåda så länge.
Tre favoriter att strö gulan över
✔vegetarisk lasagne med aubergine och mozzarella
✔lunchmackan tillsammans med spenat, philadelphiaost och picklad rödlök
✔biancopizza med svamp och färska grönsaker
FoodFighters vill verkligen uppmana att köpa ekologiska ägg. Den lilla prisskillnaden gör en stor skillnad för hönsen.
Hoppas du vågar testa!