Äntligen så är det bara en vecka kvar! Har aldrig längtat så mycket efter att få äta något med gluten i som jag gör nu, bara ordet bröd i sig låter som en dröm. Vi har tagit oss så långt nu och detta är något som jag även märker på min kropp, inte bara känner jag mig mindre uppblåst utan det syns även utifrån. Att uppblåstheten inte syns kan även ha och göra med den viktnedgång jag varit med om, jag som inte trodde att det skulle bli så stor skillnad som det faktiskt blivit (1,7 kg på 2 veckor!!).

 

Jag tror faktiskt att detta ”experimentet” har varit något väldigt bra för mig, min kropp kan på ett annat sätt behandla den mat jag slänger i mig och den maten är inte alls lika onyttig som den jag åt förut. I och med att jag inte har fått äta gluten har jag fått avstå från flera sötsaker, mest för att i stort sett allt sött som man kan tänkas trycka i sig innehåller gluten eller i alla fall ”spår av gluten”.  Jag känner mig inte nödvändigtvis piggare eller att jag har mer energi när jag tränar, snarare tvärt emot, men jag känner mig lättare på sätt och vis samt så har jag en viss klarhet i huvudet då jag numera undviker saker och ting med socker i.

 

Men trots att jag på sätt och vis mår bättre av denna kosten så längtar jag efter nästa onsdag då jag inte längre behöver läsa på alla förpackningar ifall dess innehåll innehåller gluten och äntligen får äta årets första (men absolut inte sista) lussebulle!

 

Massor av kramar, Cecilia.